Учебни системи за възрастни

Езиков център Стартгейт предлага групово и индивидуално обучение. Вечерните и съботно-неделните курсове, организирани през календарната година, са с 3-месечна продължителност, а през летния сезон предпочитани са предимно интензивните курсове. Учебните системи, по които се извършва обучението, са на издателство Hueber.

 

Schritte International

Учебната система Schritte International е подходяща за възрастни и младежи над 16 г. без предварителни знания по езика. Schritte international е система, ориентирана към постигане на езиковите и комуникативни цели, посочени в Общата европейска езикова рамка за нивата A1, A2 и B1 и подготвя за изпитите Start Deutsch 1 и Start Deutsch 2, както и  за Zertifikat Deutsch.


Sicher!

Учебна система: Sicher!  /Hueber Verlag
Целева група: възрастни след 18 г. с предварителни знания по езика (напр. след завършено ниво В1 на уч. система Schritte International)

Учебната система съдържа разнообразни и интересни теми в различни видове текстове. Представлява перфектна база за нивата В1+, В2 и С1, като след успешното преминаване на всяко може да бъде положен съответният изпит.

Отделните лекции са тематично ориентирани и разпределени на основните елементи четене, слушане, писане и говорене, както и лексика и граматика. В края на всеки работен елемент има Checkliste, с помощта на която обучаемите могат да установят своя успех.

Много важна роля играе и странознанието. Текстовете и въпросите съдържат базисна информация за Германия, Австрия и Швейцария. Чрез рубриката „Wussten Sie schon?” (Знаехте ли вече?) се разясняват дати и факти, като по този начин обучаемите получават разнообразна информация, която може да им помогне да се справят в ежедневни ситуации.
Sicher!  /Hueber Verlag 1 Sicher!  Hueber Verlag 2


Отзиви

Радина Начева
Радина Начева Test DaF
Професионализъм, индивидуален подход и творчески ентусиазъм - "Стартгейт" ми даде всичко това и много повече. Тук ученето се превърна в удоволствие особено когато виждаш как израстваш, благодарение на опитни преподаватели като Здравка Даргова. Благодаря
 
View more
Кирил Крънчев
Кирил Крънчев Test DaF
Изключително съм благодарен за невероятната подготовка, която получих по време на курсовете! Г-жа Здравка Даргова е
View more
Sasha Zdravkova
Sasha Zdravkova ÖSD C1
 Благодаря, благодаря, благодаря ти Здравче! Това, което постигна синът ми, го дължи на теб! ÖSD C1
Невероятен професионализъм, знания, внимание, разбиране, приятелство, обич и подкрепа може да намерите в езикова школа "Стартгейт"- StartGate
View more
Георги Димитров
Георги Димитров-Goethe Zertifikat B2 und Test DaF
Първият курс в Езиков център „Стартгейт”, който посетих, беше за подготовка за изпита на Goethe Institut за Goethe Zertifikat B2. Още с влизането приятно впечатление прави уютната обстановка и модерното оборудване, предразполагащи към учене.
 
View more